Camera secretelor !

Felul in care scriem, cum conturam literele, dimensiunea, continuitatea, viteza, presiunea dar si inclinatia si directia scrisului ne ofera anumite informatii despre o persoana, despre noi si despre cine suntem, cum gandim si cum actionam in anumite situatii.


Aceasta arta psihologica care ne ajuta sa descoperim sau sa interpretam mai bine o persoana se numeste grafologie. Mai nou este denumita si ”tehnica de evaluare” deoarece din ce in ce mai multe companii recurg la aceasta in cazul alegerii unei persoane potrivite pentru un post vacant, caci este singura metoda de cunoastere care nu minte si nu inseala.

Este dovedit de catre specialisti ca rata de succes a unei asemenea analize este intre 70% si 95%. Uneori mergand pana aproape de 100%, pe minimum 50 de trasaturi de personalitate. Analiza grafologica nu minte, pentru ca scrisul nu minte. Cel care se poate insela este analistul !

Insa ce trebuie sa stim e ca analiza grafologica nu poate indica sexul sau varsta persoanei. Nu putem afla daca este dreptace, stangace sau ambidextra si nici daca a scris cu mana sau cu piciorul! De asemenea, nu se pot observa cultura, credintele, valorile si regulile. O analiza grafologica ne indica numai trasaturile de personalitate.

Consider ca este cea mai indicata metoda de a alege personalul unei institutii, fiindca ajuta la diminuarea pana la inlaturarea diferentelor rasiale.

Scrisul unei persoane este cheita care deschide camera secretelor !