Cand soarele zambeste…

Poate ca v-ati gandit vreodata de ce uneori soarele e mai puternic, iar alteori se ascunde printre nori…Si trecand peste explicatiile astrologilor, am gasit raspunsul !

Soarele e ca si oamenii cand se simt bine, totul e pe placul lui, e fericit, Zambeste, iar cand e morocanos, suparat si ceva nu corespunde cu asteptarile lui, Nu mai Zambeste si se supara atat de tare incat se ascunde intre nori, pana ii trece imensa suparare…


Astfel, Toamna acesta nu prea se poate desfasura si incepe sa fie cam trist, caci urmeaza acomodarea dupa renumita Vara in care el e zeul…Incep frunzele sa cada, vremea sa se raceasca, apar si adierile reci de vant, insa el se tine tare. Timp de 3 luni reuseste sa faca fata mai usor sau mai greu presiunii atmosferice, ploilor reci si a semnelor de iarna…insa zambeste, mai suav sau mai ironic, dar zambeste.

Cand vine Iarna pana si cea mai mica farama de zambet de pe fata lui dispare, este foarte trist, mohorat si se baga in miculul lui barlog pentru cateva luni, insa din cand in cand mai iese sa ia aer si ne face cu ochiul, dar vazand vremea, simtind frigul si luptandu-se impotriva zapezii (uneori fara reusite) revine la culcusul lui.

Primavara este momentul cand reinvie, isi recapata puterile si isi incarca rezervele pentru a ne bucura cu prezenta lui, fiind un anotimp frumos, cand natura ia viata, totul se regenereaza, se dezgheata si isi fac aparitia ghioceii, infloresc pomii si isi fac simtita prezenta micutele vietati care completeaza peisajul, soarele nostru este vesel, plin de viata si cu imensa dorinta de a incalzi atmosfera…

Apogeul carierei sale in decursul unui an il atinge Vara, cand este in plina desfasurare, natura tine cu el iar toate planurile sale nu dau gres. Astfel, cel mai comod si bine in pielea lui se simte vara, atunci poate zambii cu gura (razele) pana la urechi si ne poate rasplati cu caldura sa.

Pentru ca ma gandesc la bietul soare si la suferintele prin care trece Toamna si mai ales Iarna, eu ador Vara…daca aveti un suflet mare si tineti la sanatatea emotionala a soarelui Indragiti Vara !

Insa fiecarei persoane in parte soarele ii zambeste diferit, este perceput si simtit diferit…Voua cand va zambeste soarele ?