Gandeste inainte de a vorbi !

Incepem printr-o povestioara care mi-a relatat-o un coleg. Lucrurile stau cam asa…

Intr-o echipa de juniori (nu dau exemplu activitatea),era un baiat care arata foarte bine, stapanea un set de patratele uimitoare, o statura potrivita, doua brate musculoase, ochii albastrii si un stil adecvat secolului in care traim.Era admirat de toate fetele din liceu, atat pentru felul in care arata cat si pentru talentul sau in ceea ce facea.


I s-au cam aprins calcaiele dupa o fata din acelas liceu, aceasta era foarte frumoasa, atletica, dar capitolul la care excela realmente era inteligenta. In incercarea sa de a o aborda a intampinat refuzuri din partea fetei si tradari din partea prietenilor (doar nu credeti ca era singurul care o dorea).

Baiatul a intrat intr-o lupta continua alaturi de prietenii sai (care nu se remarcau printr-un aspect fizic nemaipomenit sau abilitati deosebite in cadru echipei),pentru dragostea fetei.

In cele din urma a venit vremea ca fata sa aleaga si ia spus baiatului nostru ”Arati foarte bine, esti talentat sunt sigura ca toate fetele am fi la picioarele tale si ne-am ruga sa primim un sarut de la tine (acesta zambea deja), asta daca nu ai deschide gura !”

Acesta a fost foarte dezamagit si a decis sa acorde importanta si pregatirii sale intelectuale nu numai a aspectului fizic si sa-si aleaga mai bine prietenii,dupa alte criterii, partea buna e ca  fata  nu a ramas cu niciunul din acei pretendenti.

Este important sa gandim inainte sa vorbim? Va afectat vreodata vorbitul fara a gandi ? (oricui i se poate intampla sa spuna cu voce tare ce gandeste despre sefu, asta nu inseamna ca nu gandim, mai sunt si scapari, pana si celui mai inteligent om i se poate intampla…dar este o diferenta intre aceste scapari si ”vorbitu fara a gandi”,din obijnuinta).