Intalnirile online – Avantaje si dezavantaje

Prin intalniri online ce intelegem este faptul ca oamenii, in special tineri aleg sa se cunoasca in mediul online, cu ajutorul camerelor de chat, camere web, platforme sociale, care ajungand la cuvantul o intalnire virtuala a doua persoane.
Adolescenti sunt usor dezavantaj pentru ca internet dating-ul nu este un fel de viata unde sa iti imparti cu altii interesele, nici gand o cautare dupa persoana potrivita si de a avea o relatie sexuala cu ea.

In primul rand el trebuie sa se gandeasca ca sa isi creeze noi prietenii si cunostinte in viata reala, nu pe viata de cuplu din online. Mintea trebuie putin educata la adolescenti, prin indrumarea lor inainte de a accesa lumea intalnirilor virtuale, pentru a fi o experienta placuta si nu una dezamagitoare.
Un avantaj al retelelor de socializare cat si cele ale intalnirilor online este de a avea discutii tematice despre subiecte prefarate tinerilor de varsta lor, eliminand anumite stop-uri de comunicare din viata reala ca de exemplu spatiul, timiditatea, complezele fizice. Beneficiile socializari este de a cunoaste persoane apropiate varstei tale si dezoltarea relatiei de prietenie,cunoastera reciproca inainte de a te intalni fata in fata cu persoana in cauza.

Pentru persoanele care nu sunt pregatite sa se intalneasca cu persoana fata in fata, socializarea online ii scapa de probleme si poate fi oricand intrerupta sau intarziata pana cand prinde curaj. Riscurile socializarii online este aceea de a ascunde indentitati reale, nici unul dintre persoane nu are certitudinea ca vorbeste cu un adolescent, de aceea folositi webcam-ul sau videochat-ul.
Exista foarte multi agresori sexuali in online, doarece exista riscuri mici de a fi prinsi ei isi ascund identitatea.Majoritatea adolescentilor se confrunta cu violenta verbala sau agresiva, cat si santaj.